I skjønn forening

Publisert i Næring på Jæren, november 2011.

Det er en regntung lørdagskveld i Bryne sentrum. Bak lukkede dører på Maria Schei i Storgaten sitter syv damer blant brudekjoler og slør bakerst i butikken. Praten går lett, latteren sitter løst, og på bordet står smågodt, chips og vin. Vi er med på Miklamøte.

– Jeg hadde et ønske om å ha en kreativ forening hvor vi kunne hjelpe hverandre og diskutere litt, sier initiativtaker Kine Hansen Wik (34). Hun er fotograf, og savnet noen å dele ideer og utfordringer med. For et og et halvt år siden samlet hun en gjeng kjente og ukjente damer med samme behov, og Mikla var født.

Mikla. Foto: Linn Carin Dirdal

– Første møte var full klaff, sier Lene Gravdal (34), markedskonsulent i Time Sparebank. Keramiker Stine Rommetveit (33) nikker:

– Vi hadde tydeligvis alle samme mål og forventning. Flere av oss jobber alene, da er det godt å ha noen og diskutere faglige ting med, noen som forstår hva du snakker om.

– Jeg føler jeg har kollegaer, men jeg trenger ikke gi de lønn!, smiler Benedikthe Madelen Kindervåg (31), innehaver av BM Frisør på Bryne. De andre ler gjenkjennende.

Ingen syforening

Mikla består av 11 damer, hvorav de fleste er selvstendig næringsdrivende. De jobber med alt fra blomsterbinding og foto, til illustrasjon og klesdesign, og har en lukket Facebook gruppe hvor de utveksler ideer og inspirasjon. De samles en gang i måneden til det de er opptatt av skal være en jobbforening.

– Vi har unger mange av oss, men vi tok den runden første kvelden, sier Hansen Wik, og forklarer at selv om de er veldig glad i familiene sine, snakker de ikke om det her. Religion og politikk holder de seg også unna.

Hele intervjuet kan leses i Næring på Jæren 06/11.