Glad i Stavanger-publikumet

Forsidesak i Rogalands Avis sitt magasin Siddispuls, publisert desember/januar 2012.

Marit Larsen er lettet. Tredjeplaten «Sparks» er i hyllene, og de myke poplåtene som ble til på syv måneder i New York lever sitt eget liv. Nå kribler hun etter å tra på turné, og ser fram til å svinge innom Stavanger på veien.

– Jeg gleder meg enormt til å komme tilbake til Folken, skriver hun på e-post i ett av få ledige øyeblikk. Hun er i Tyskland, travel med å promotere albumet som musikkpressen her til lands har omtalt som «florlett»,»raffinert» og «ettertenksomt».

 

– Jeg har vært glad i Stavanger-publikumet helt siden jeg spilte på Checkpoint i 2006.

Det var i starten av solokarrieren, da mange kanskje kjente henne best som den lyshårede halvdelen av M2M. Seks år senere er det en av Norges mest profilerte og suksessfulle soloartister som beskriver siddispublikumet som ”lydhørt og varmt”, og berømmer oljebyen for å ha bra spenn i spillesteder.

God kaffe viktig på tur

Larsen starter turnéen sin i Norge, før hun kaster seg på flyet til Nord-Amerika sammen med den færøyske sangeren og låtskriveren Teitur. Derfra drar hun videre til Tyskland, Østerrike, Sveits, Danmark og Sverige. Mesteparten av 2012 skal med andre ord tilbringes på reisefot, og det passer henne godt. Etter lang tid i studio kjenner hun nemlig savnet etter å spille live. Med seg i kofferten har hun tre ting hun ikke klarer seg uten.

– Speilreflekskamera og AeroPress, så jeg alltid har tilgang på bra kaffe. Og min etter hvert uunnværlige iPad, til Skype, tekstarbeid og TV-serier.

Hun forklarer at det har vært en befrielse å endelig kunne presentere «Sparks» for verden. Hun liker følelsen av å slippe taket i musikken, og tanken på at det ikke er noen vei tilbake. På Folken stiller hun med fullt band, og smakebiter fra den stadig voksende back-katalogen.

– Jeg gleder meg til å lage setlister basert på tre album. Vi har flere låter å velge mellom, og kan spille både lengre og mer varierte konserter, forklarer Larsen, og legger til at hun allerede er i gang med å tenke på neste plate.

– Jeg samler på ideer hele tiden, overalt.

Festivalstemning hele året

Folken-konserten markerer ikke bare begynnelsen på Larsen sin verdensturné, det er også første bookingen i Rått og Råde sin helårssatsing.

Kristoffer Kinden Endresen, talsmann for den to år gamle festivalen på Lassa, forklarer at det begynte med et ønske om å bruke alle de bra folkene som arbeider med Rått og Råde mer enn bare en gang i året. Etter hvert kom artister og agenter med tilbud utenfor festivalsesongen, og dermed ble utviklingen fra festivalarrangør til helårs kulturbedrift naturlig. Han er fornøyd med å få den nette damen med den store kassagitaren til byen.

– Marit Larsen er jo en artist vi liker godt, sier han.

–  Hun har gitt ut mye bra plater, og er kanskje en av de i Norge som har hatt flest hits, i forhold til alder i alle fall. Det er en pakke som passer bra inn i det vi holder på med.

Larsen selv setter stor pris på å få være med å innvie det nye konseptet.

– Det er en ære. Programmet ser veldig bra ut så langt, er Larsens kommentar.

Les hele saken i desember/januarutgaven av Siddispuls.